workshops

Idag har vi haft workshops. Det är en svensk konsult som heter Sonny håller i detta.

Erik och Sara har berättat kort om vad de gjorde i Laos och berömt dem för deras initiativ till huset som byggdes för att sälja produkter de döva själva har gjort.

Vi har pratat om vad som har varit viktigt i projekten som har varit verksamma sedan 1998. Det var då HRF och SDR började arbeta fram olika projekt. Det har även pratats om vad man tycker vilka frågor som är viktigt att driva för DHHU*.

Erik och Sara deltog i ett experiment där de skulle få ner en penna i en flaska. Till denna penna kopplade man tre snören och en av snörena höll Erik i. Sara fick agera general och säga åt vilket håll de andra ska dra för att få pennan i glaset. Det var otroligt svårt att genomföra detta pga de som höll i snöret var vända utåt och såg inte pennan och flaskan. När man sedan vände på sig så var det oerhört mycket lättare att sänka ner pennan i glaset.

Det är alltså viktigt att man är öppen mot varandra och att man får rätt information. Med de förutsättningarna har man större möjligheter att driva en effektiv organisation.

Det var ett nytt sätt att genomföra workshopen. Det är nyttigt för döva medlemmar att verkligen ta reda på fakta och lära sig mer om sin organisation och hur det fungerar. Man fick t.ex. ta reda på andel män och kvinnor som deltar i aktiviteter, hur många som deltog m.m.

* DHHU = Deaf hard of hearing unit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0