Ledarutbildningen har börjat!

Idag måndagen den 27 april har vi äntligen kommit igång med ledarutbildningen för intresserade medlemmar i dövgruppen.
Vid mötet närvarade 27 personer. De flesta är döva men finns också några hörselskadade.
Vi kom lite tidigare och började förbereda. Det var rätt stressigt men vi hann bli klara innan medlemmarna kom. Åkte och köpte block, pennor, sudd, och kopierade upp ledarmaterialet som de fick på laotiska språket.

På förmiddagen hade vi lite information om vad utbildningen handlar om. Senare hade vi även lekar.
En lek var "Knuten" där man blundar och går mot varandra och fattar tag i en hand. Öppnar ögonen och försöker lösgöra sig ur knuten. Detta provade vi ett antal gånger med mycket skratt och besvärliga problemlösningar. En mycket uppskattad aktivitet bland de som deltog.

En annan lek var något som de själva hade kommit på. Man ställde sig på rad och skulle rita bokstäver på varandras ryggar och den raden/gruppen som var snabbast vann.

På eftermiddag körde vi igång med lite basic vad en ledare gör.
- Ansvar
- Delegerar
- Förklarar och instruerar
- Organiserar
- Motiverar
osv...

Många av medlemmarna antecknade i sina block och ledarmaterialet. Det var kul att se!
De hade lyssnat länge på oss och sen fick vi veta att det är ganska svårt att få alla att förstå vad det handlar om. Det blir nog för abstrakt för dem och bara sitta ner och lyssna. Vi såg också på deras ansiktsuttryck att de var lite uttråkad att bara lyssna på information. Så vi tog upp detta när det var slut att de vill gärna att det ska hända något och inte bara en massa information.Erik och Sara föreläser om ledarskapKnuten :)Lek
Gruppen diskuterar vad är ledarskap?De skriver ett ord de ska rita på de andras ryggar sedan.Knuten - en kul samarbetsövning :)Lek
Bild på en döv medlem som har en coffeebreak.

/ Erik

Kommentarer
Postat av: Sven

HEj Erik och Sara!Skönt att höra att ni fått tillstånd klart och jätte kul att se att ni redan är igång med era utbildningar!

2009-04-28 @ 16:46:43
URL: http://www.shia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0