Överlevt magsjukan

Nu är jag nästan helt återställd från magsjukan. Magen är fortfarande inte 100 procentigt bra än men... Jag lyckades äta ikväll i alla fall. Matlusten är så gott som tillbaka. Jag känner mig fortfarande lite smått orkeslös men om någon dag borde jag vara mig själv igen. Jag slapp även mer spyattacker efter de åtta som jag berättade om i förra inlägget. Det är jag glad för.

Jag har inte många dagar kvar här i Laos nu, det känns både och. Det ska bli skönt att komma hem och få träffa alla igen, och få äta svensk mat. Slippa ris och nudlar för ett tag. Samtidigt som det känns trist att lämna Laos, alla människor jag lärt känna och livet här. Jag kommer absolut försöka åka tillbaka hit igen.
------------------------------------

Tänkte att jag skulle ha en frågestund, så ställ massor med frågor om min vistelse i Laos,
kring jobbet här eller om det är något annat du skulle vilja veta. Så ska jag svara så fort jag kan...


------------------------------------

Såklart...

... det är som om det bara måste ingå, annars gills resan inte.

Jag har alltså drabbats av magsjuka, förmodligen är det matförgiftning det handlar om. Jag har mindre än en vecka kvar här i Vientiane, Laos och såklart ska man bli sjuk då. Jag tror att det kan bero på glassen jag åt till lunchen idag. Ungefär 1-2 timmar efter att vi varit och ätit lunch började jag må dåligt. Laoterna älskar mentol, och det va någon inne på kontoret som tagit fram det och jag började få ont i huvudet och började må riktigt illa av lukten. Gick ut en stund för att slippa lukten men där ute var det stekande varmt så hjälpte inte så mycket. Jag gick tillbaka in på kontoret och jag klarade verkligen inte av att va där på grund av lukten. Mådde mer och mer illa och kändes som jag skulle kunna spy när som helst. Packade ihop datorn och sa till Erik att jag gärna åkte hem och att han kunde säga till när han var klar för att åka. Det dröjde inte länge så hade han också packat ihop sina grejer. Väl hemma la jag mig i sängen och ca 30 minuter efter det kom första spyattacken. Jag spydde sen totalt åtta gånger under de kommande fyra-fem timmarna. Jag lyckades inte få i mig mycket alls, kunde inte sätta mig upp utan att må ändå sämre och hade noll ork i kroppen. Orkade knappt ta mig in på toaletten men vetskapen om att jag skulle få torka massa spya om jag inte tog mig dit gjorde ändå att jag lyckades ta mig dit.

Nu har det gått ungefär fyra-fem timmar sen jag spydde senast och mår rätt okej nu. Jag har fått i mig litelite mat och vatten. Fortfarande rätt orkeslös men kan sitta upp utan att det känns som jag ska dö. Försöker dricka ett glas vatten med jämna mellanrum. Det är inge kul de här. Glad att spyattackerna slutat i alla fall. Fast ska inte säga hej än...

Tänkte att ni skulle få slippa bilder denna gången, bilder som har anknytning till texten, snällt va?

Återkommer när jag mår bättre...

RSS 2.0

Follow Sara S
Klicka på bilden ovan för att
prenumerera på min blogg
med bloglovin'.