Sara har uppdaterat

Hej!

Tänkte bara påminna om att inte glömma bort att kika in på min egna lilla Laossida.
Adressen dit är: http://uhilaos.blogg.se/saras

/Sara

Genusperspektiv, hållbar utveckling

Nu är det ordning på hur slingan fungerar.

Haft föreläsningar om genus, hållbar utveckling, regionkunskap, HIV/AIDS. Många gruppdiskussioner och stundtals heta debatter.

/ Erik

demokrati, fattigdom, filmvisning

Det har nästan gått tre dagar på kursen nu. Vi har undervisning i demokrati, fattigdomens perspektiv, förståelse för problem utifrån flera synviklar.

För egen del (Erik) tycker jag att den fasta slingan fungerar sämre än att använda den portabla UH-slingan. Det är för att jag tycker att slingan är svag. Jag föredrar att använda högtalarsystemet istället det blir starkare. Men samtidigt blir det större risk för störningar och ovidkommande ljud som t.ex prassel, stolar som skrapar, pennor som tappas m.m.

Jag har inte lyckats få portabla slingan. Jag menar den slinga som är från UH med alla mottagare och micar. Har inte fått den och funka. Så både jag och Sara missar en hel del. Jag missar mest på pga slingan och sara och jag missar vad folk som sitter en bit bort säger för de glömmer micen och så.

Det är lite besvärligt. Vore bra om man kunde få igång UH-slingan. Får göra nytt försök imorgon med att byta kanaler och annat så kanske det fungerar.. hmpf.

Nu ska vi snart äta kvällsmat och senare på kvällen finns det möjligheter att spela volleyboll och inomhusfotboll. Jag själv är gärna med på volleybollen och få röra på sig lite :-)

/ Erik

SIDAkurs

Sara och Erik har anlänt till Härnösand för att utbilda sig i förändringsarbete. Man träffar många andra här och utbyter erfarenheter inom många olika projekt. SIDA arrangerar kursen "praktikantkurs".

/ Erik

6

är det antal veckor det är kvar innan Erik och Sara sätter sig på planet på Arlanda. 6 är också det antal månader som Erik ska vara borta. 3 däremot är det antal månader Sara ska vara borta.

Bertil

Efter några timmar med förvirring kring om vi pratade om den svenska ledarutbildningen eller den Laoitiska ledarutbildningen bestämde sig Lovisa för att den laoitiska utbildningen heter Bertil. (rätt så ologiskt)

Ledarutbildningen Bertil är i det närmaste klar. Sara och Erik ska sammanställa materialet, och sen är det bara att köra hårt! :) De delar i den svenska som vi inte ska använda stoppade vi in i brasan och eldade upp. Nu är här gott och varmt!

Nu ska vi äta. Lax med potatis. (Anna får grönsaksbiffar)  

Dagens

Dagens....

snällaste: Eriks mamma som ställde sig och bakade bulle till oss! Tack, den var kalasgod!!

mmmmmums


konstaterande: Världen är liten. Alla känner alla i 6:e led.

mättaste: Alla! Tacomiddag blir man mätt av.

tråkigaste: Krisplanen.... Sofia somnade. 

nya medlem: Bubs. Han har röda hörapparater 

 
seriösa: (finn ett fel) 
 
     Finn ett fel

fynd: GULD! eller, var det guld, näääää...... eller?! jooooo! kanske? Det får vi veta när isen smälter.

 

Gruppbild

Efter en heldag inne gick vi ut och blev lite knasiga

Efter en dag i värmen inne  i stugan gick vi ut i kylan och tog en serie gruppbilder. På bilden ser vi från vänster: Anna K-W, Sara S, Erik, Sofia och Lovisa.

Möte med Laos-gruppen

Här sitter vi mitt i skogen nånstans vid Töreboda. Tror jag. Vi från stockholm/örebro åkte iaf tåg till Töreboda och sen åkte vi bil rakt ut i skogen! Brasan sprakar och vi sitter i soffan med tekoppar och kaffekoppar i högsta hugg!

I en liten stuga sitter vi just nu och planerar och tar fram ledarutbildning. Vi började mötet med ett asgarv. Vi konstaterade att om vi hade alla tekoppar stod på bordet och alla mikrofoner här och där skulle det sluta med att vi skulle få lov att träna livräddning på mikrofonen då den hamnat i en tekopp. Asgarv var ordet. Vi hade det antagligen roligare än ni upplever det att vi har..

Nåja, vi sitter iaf och planerar och skrattar om vartannat. 

/Lovisa  


RSS 2.0