Dag två med ledarutbildningen

Tisdagens ledarutbildning bestod av konflikthantering. Det var lite svårt för dem och förstå det, antagligen för att de inte har konflikter på samma sätt vi har i Sverige.
Berättar om sig själv om bra och dåliga sidor.
Deltagarna fick diskutera sina bra och dåliga sidor. Många kom fram och stod inför andra och berättade. Det var nyttigt för dem och prata om vad som var svårt. Det stärkte deras självförtroende att prata inför andra om vad som är svårt för dem.Hon berättar något inför andra.

Jag (Erik) hade hand om värderingsövningar. Använde mig av övningen "fyra hörn". Det går ut på att man ställer en fråga eller påstående och sen får deltagarna välja vilket "hörn" de tycker passar dem bäst. Så fick man 2-3 grupper som ställer sig i olika hörn. Sedan fick de prata om varför de valde att stå här och sen lyssna på andra varför de står i ett annat hörn. De fick då en ökad förståelse för att människor tänker och värderar saker olika. Intressant att lyssna på dem och hur de tänkte i olika frågor.

Senare skulle vi även träna på konflikthantering rent praktiskt. Man delade upp deltagarna i två grupper. En grupp skulle diskutera fotboll och en annan grupp skulle diskutera restaurang.

Fotbollsgruppen diskuterade om vilket spel de skulle driva, positioner och upplägg för spelet. Det var meningen att de skulle diskutera nån form av konflikt men det blev inte så. Det var enbart killar i denna grupp.
Gruppen diskuterar hur de ska lägga upp ett fotbollslag.

Restauranggruppen diskuterade om vad de skulle göra när en kund inte var nöjd med maten han fått. Sen spann de vidare på hur de skulle driva en restaurang med kockar, servitörer m.m. De föreslog även ett namn för restaurangen. Kul!
Det visar på att det finns mycket idéer och vilja hos deltagarna att vara med och utveckla något.

Diskuterar om restaurang

Kommentarer
Postat av: bk

Tack för jättetrevliga rapporter. Vilket jobb ni gör!

Bästa hälsningar

Birgitta

2009-04-29 @ 21:34:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0