Välkomna till Laosgruppens blogg!

Här kommer vi att skriva om vad som händer i planeringsarbetet inför Erik och Saras vistelse i Laos. Och självklart, även följa med på deras äventyr på plats i landet!


En kort historia om Laosgruppen och vårt projekt. För några år sedan kom HRF (Hörselskadades Riksförbund) med den briljanta idén att vi skulle bidra med våra kunskaper för att stärka dövgruppen i Laos. I Laos finns ingen dövorganisation, utan bara en handikapporganisation (LDPA, Lao Disable People Association) där det finns en dövgrupp som inte riktigt syns och får plats i organisationen. Sagt och gjort, UH började planera för eventuell praktikantvistelse i Laos och började med planeringsarbetet. Tiden gick, och planeringsarbetet gick frammåt i varierande takt. För ett år sedan var jag (Lovisa) och Sabina i Laos tillsammans med HRF för att knyta kontakter och delge oss våra tankar om vad vi kunde hjälpa till med. Vi träffade ordföranden för LDPA och för dövrguppen. Dövgruppen hade mycket tankar om vad dom ville ha hjälp och stöd med, och det var nu startskottet gick på riktigt! När vi kom hem började vi skriva på en praktikantansökan till SHIA, som vi fick godkänd i somras. Just nu står vi så till i planeringsarbetet att Erik har varit ner i Laos (även denna gång med HRF) för att träffa dövgruppen, och för att kolla upp möjligheter med boende och dylikt.


Planen är att Erik och Sara ska åka i Mars, och vara borta 6, respektive 3 månader. Innan de kan åka måste de genomgå en utbildning för SIDA i Härnösand, biljetter ska bokas, vacinet ska tas, utbildningsmaterialet skapas, en tidsplan skrivas osv... Det är mycket att stå i och mailen går varm varje dag! Men vi tycker alla att det är kul att vi äntligen, efter så mycket slit har kommit så långt!


Följ gärna med oss på vår resa!

/Lovisa


Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt härligt.

Kul att se att alla planer fortgår och att det ser ut att bli av. Ser fram emot en reserapport och hoppas att ni får en trevlig resa.

2008-11-19 @ 19:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0